Rekrutter lærlinger og lærekandidater

Med en bedriftsprofil på Laerlingplass.no kan lærebedrifter og opplæringskontor enkelt og effektivt publisere og administrere lærlingplasser.

Vår visjon er å effektivisere veien fra elev til lærling og gjøre tilgangen til lærlingplasser mer tilgjengelig og oversiktlig for alle.

Start med vår kostnadsfrie prøveperiode i 90 dager med ubegrenset annonsering ➜

 

Opprett bedriftsprofil

Slik fungerer det:

01  Lag en bedriftsprofil

Opprett en bedriftsprofil som presenterer din virksomhet og tilgjengelige lærlingplasser.

02  Effektiv administrasjon av alle yrkesfag i din bedrift

Velg mellom en enkel annonse eller ubegrenset annonsering med abonnement. Aktiver eller deaktiver lærlingplasser etter behov direkte fra din bedriftsprofil.

03  Komplett rekrutteringssystem

Med din bedriftsprofil på Laerlingplass.no har du full kontroll og oversikt over alle søknader. Du kan også velge å lede søkere direkte til ditt eget søknadsskjema eller system.

 

Komplett rekrutteringssystem for lærebedrifter og opplæringskontor.

 

Lurer du på noe? 🤔

Uansett hva – send oss en melding på: post@laerlingplass.no 💡

Brukerpanel for bedrifter.

 

Opprett gratis bedriftsprofil på Laerlingplass.no ➜

Se alle registrerte og godkjente lærebedrifter ➜

 

Bli godkjent lærebedrift og støtt framtidens arbeidskraft

Ønsker din bedrift å spille en aktiv rolle i å utvikle fremtidens arbeidsstyrke? Laerlingplass.no gir deg muligheten til å formidle dine lærlingplasser til talentfulle og ambisiøse søkere, og dermed bidra til å utvikle dyktige fagarbeidere.

Hvordan bli en godkjent lærebedrift?

Første skritt er å bli en godkjent lærebedrift, hvor du søker om godkjenning hos fagopplæringskontoret i din fylkeskommune. Dette er en viktig prosess som gir din bedrift tillatelse til å tilby læreplasser innenfor ditt fagområde.

Det essensielle kravet er at bedriften er en god læringsarena og kan tilby relevante arbeidsoppgaver som oppfyller målene i læreplanene. Godkjennelsesprosedyren kan skje på to måter:

1. Selvstendig lærebedrift: Bedriften må oppfylle kompetansekravene i læreplanen og ha en godkjent faglig leder. Faglig leder må ha fagbrev eller lang og allsidig praksis i faget (vanligvis 6 år).

2. Medlemsbedrift i opplæringskontor: Kompetansemål kan oppfylles gjennom samarbeid med et opplæringskontor.

Uansett om bedriften søker godkjenning som selvstendig lærebedrift eller som medlemsbedrift i et opplæringskontor, må bedriften godkjennes av fylkeskommunen. Godkjenningen blir gitt av fylkeskommunen der bedriften er lokalisert.

Arbeidsavtale og lærekontrakt

Når din bedrift blir godkjent som lærebedrift, er det viktig å opprette en tydelig arbeidsavtale og lærekontrakt med den valgte lærlingen. Arbeidsavtalen skal regulere lønn og arbeidsforhold i tråd med gjeldende satser og lover. Lærekontrakten, som skal være skriftlig, inngås med bedriften eller opplæringskontoret og må godkjennes av fylkeskommunen der bedriften er lokalisert.

Her finner du informasjon om lovfestede kontrakter.

Gjeldende satser

Som en godkjent lærebedrift får du tilgang til økonomisk støtte i henhold til gjeldende satser fastsatt av Utdanningsdirektoratet. Det er viktig å understreke at Laerlingplass.no ikke tar del i dette økonomiske tilskuddet. Vi opererer med faste priser for å legge ut og administrere dine ledige lærlingplasser.

Se gjeldende satser for 2023 her.

Formidling av lærlingplasser på Laerlingplass.no

Laerlingplass.no gir din bedrift den plattformen du trenger for å nå ut til engasjerte søkere som er klare for å starte sin faglige reise hos din bedrift.

Ved å opprette en bedriftsprofil på Laerlingplass.no, kan du enkelt legge ut og administrere dine ledige lærlingplasser. Dette gjør det mulig for potensielle lærlinger å finne og søke på de relevante lærlingplassene i din bedrift.