Artikler for lærling og lærebedrift > Lærling

Hvordan søke lærlingplass

Hvordan søke lærlingplass

Vær proaktiv! Søk i god tid og ta initiativet. En læreplass blir ikke automatisk tildelt som en skoleplass. For å øke sjansene dine for å sikre en læreplass, er det avgjørende å være aktiv og engasjert.

Å søke lærlingplass er en spennende prosess som kan åpne døren til en fremtid full av muligheter. Her er noen enkle steg for å hjelpe deg på veien:

1. Finn lærebedrift: Identifiser bedrifter som tilbyr lærlingplasser innen ditt yrkesfag. Les om deres verdier, kultur og arbeidsmiljø.

2. Skreddersy din søknad: Tilpass søknaden din til hver bedrift. Vis hvordan dine ferdigheter og ambisjoner passer med deres behov.

3. Vis din motivasjon: Del din lidenskap for yrkesfaget og hvorfor du ønsker å bli en del av det. Arbeidsgivere verdsetter engasjerte kandidater.

4. Vis din personlighet: La din personlighet skinne gjennom søknaden. Vær ærlig, profesjonell og positiv.

5. Referanser og cv: Inkluder referanser og en oppdatert CV som fremhever din erfaring og kvalifikasjoner.

6. Forbered deg på Intervju: Hvis du blir invitert til intervju, forbered deg godt. Besøk bedriftens nettside for å lære mer om deres verdier og holdninger og vis din interesse.

Følg med på viktige datoer og søknadsfrister for lærlingplasser. Å søke lærlingplass krever innsats, men det kan være starten på en spennende karriere.

 

Eksempel på søknad til lærlingplass:

Søknadsmal

Klikk her for å laste ned standard jobbsøknad mal

 

Vi deler søknaden opp i 3 hoveddeler:

Innlednignen

I innledningen kan du umiddelbart gi arbeidsgiveren en positiv følelse av søknaden din. Vis din motivasjon ved å beskrive hvorfor du ser for deg at du vil trives hos denne arbeidsgiveren og med de spesifikke arbeidsoppgavene.

Overbevisende midtdel

Her er målet å tydelig vise hvorfor du passer til stillingen. Fremhev din utdanning, erfaring og ferdigheter som er mest relevant for stillingen. Sørg for at det du skriver harmonerer best mulig med kravene i stillingsannonsen.

Sterk avsluttning

I avslutningen kan du vise interesse i å møte arbeidsgiveren. Du kan gjerne referere til din motivasjon igjen og indikere når du er klar til å begynne i jobben.

 

Last ned CV maler her