Hvordan søke lærlingplass og hvordan få lærlingplass?

Hvordan søke lærlingplass?

Slik søker du læreplass:

01  Søk formidling til lærlingplass via vigo.no innen 1. mars (1. februar for lærekandidater).

02  Vær aktiv og ta initiativ! En læreplass blir ikke tildelt på samme måte som en skoleplass. Det er ingen garanti for at du får en læreplass ved å kun søke via Vigo. Derfor er det viktig å være aktiv, sende søknader og ta kontakt med potensielle lærebedrifter. Ved å ta initiativ viser du engasjement og øker sjansene dine for å sikre en læreplass.

03  Utforsk bredt! Du kan søke lærlingplasser både i og utenfor ditt fylke. Hvis du må bo borte fra foreldrene dine, kan du også søke om bostipend.

 

Se ledige lærlingplasser

 

Hvordan få lærlingplass?

Det er avgjørende å starte jakten tidlig når du leter etter en lærlingplass. Jo tidligere du begynner, desto større er sjansene for å sikre deg en plass.

Vi har samlet noen nyttige tips for deg om hvordan du bør opptre under et intervju. Se videoen nedenfor for verdifulle råd. Denne filmen er publisert av Aschehoug skole.

Tre viktige spørsmål enhver lærebedrift ønsker svar på:

1. Er du den rette lærlingen?

Vis dem at du forstår jobbens krav og forklar hvordan dine ferdigheter og interesser passer med oppgavene du vil utføre.

2. Hvor engasjert og motivert er du?

Uttrykk din lidenskap for faget og hvorfor du ønsker å bli en del av deres team. Del hva som inspirerer deg og dine mål.

3. Passer du inn hos oss?

Beskriv hvordan din personlighet og verdier harmonerer med bedriftens kultur. Forsikre dem om at du vil bidra positivt til fellesskapet.

Gode søknader gir klare svar på disse spørsmålene. Dette er din mulighet til å vise at du virkelig ønsker å være en verdifull del av deres team.

Dette er nøkkelen til å skrive en imponerende søknad. Vær sikker på å inkludere disse elementene når du utformer din søknad. Du kan også lese mer om hvordan du kan utforme søknaden din her:

Slik får du en fantastisk søknad

 

Gratis CV maler for lærlinger og studenter

Last ned våre gratis CV-maler skreddersydd for lærlinger og studenter. Disse malene er enkle å tilpasse i Word eller Google Docs. Du kan også vurdere å lage en gratis CV online med verktøy som Wobsterz. Husk å lagre CV-en i PDF-format før du sender den til bedriften.

Last ned gratis CV mal Word 1 kolonne

Last ned gratis CV mal Google docs 1 kolonne

cv mal for lærling og student

Last ned gratis CV mal Word 2 kolonner

Last ned gratis CV mal Google docs 2 kolonner

cv mal for lærling og student

 

 

Nyttige nettsider

Som lærling kan du ha rett til både stipend og lån fra Lånekassen i 11 måneder per skoleår. Du må vente med å søke til lærekontrakten din er godkjent:

https://lanekassen.no/larling

Se alle de ulike måtene du kan få fag- eller svennebrev på:

https://veientilfagbrev.no/

Karriereveiledning.no tilbyr gratis karriereveiledning på chat, telefon og gjennom verktøy på nettsiden. Her kan du også få hjelp til å lage et utkast til jobbsøknaden på 20 sekunder!

https://karriereveiledning.no/