Hvordan søke lærlingplass og hvordan få lærlingplass?

Hvordan søke lærlingplass?

Slik søker du læreplass:

01  Søk formidling til lærlingplass via vigo.no innen 1. mars (1. februar for lærekandidater).

02  Vær aktiv og ta initiativ! En læreplass blir ikke tildelt slik som en skoleplass, og du har ingen garanti for at du får en læreplass kun gjennom å søke i vigo. Derfor er det viktig at du er aktiv og sender inn jobbsøknader og tar kontakt med mulige lærebedrifter. Ved å ta initiativ viser du engasjement og øker mulighetene dine til å sikre en læreplass.

03  Uforsk bredt! Du kan søke lærlingplasser både i og utenfor ditt fylke. Dersom du må bo borte fra foreldrene dine, kan du søke om bostipend.

 

Se ledige lærlingplasser ➜

 

Hvordan få lærlingplass?

Noe av det aller viktigste er å starte jakten tidlig.

Under kan du se en video med nyttige tips om hvordan du bør opptre i et intervju. Filmen er publisert av Aschehoug skole.

Tre viktige spørsmål som enhver lærebedrift ønsker svar på:

1. Er du den rette lærlingen?

La dem se at du forstår hva jobben innebærer. Fortell dem hvordan dine ferdigheter og interesser matcher med oppgavene du vil få.

2. Hvor engasjert og motivert er du?

Vis dem din lidenskap for faget og hvorfor du vil være en del av akkurat deres team. Del hva som inspirerer deg og hva du håper å oppnå.

3. Passer du inn hos oss?

Fortell dem hvordan din personlighet og verdier passer med bedriftens kultur. Forsikre dem om at du vil være en del av deres fellesskap.

Gode søknader gir tydelige svar på disse spørsmålene. Det er din sjanse til å vise at du virkelig vil være en verdifull del av teamet deres.

Dette er nøkkelen til å skrive en fantastisk søknad. Sørg for å få med disse essensielle elementene når du formulerer din søknad. Les gjerne mer om hvordan du kan utforme en knallgod søknad her:

Slik får du en fantastisk søknad

 

CV mal lærling

Vi har bygd en gratis CV mal. Last ned og tilpass malen så den viser frem deg. Du kan enkelt endre den i word eller open office.

Last ned gratis CV mal ➜

 

 

Nyttige nettsider

Som lærling kan du ha rett til både stipend og lån fra Lånekassen i 11 måneder per skoleår. Du må vente med å søke til lærekontrakten din er godkjent:

https://lanekassen.no/larling

Når lærekontrakten din er godkjent kan du bestille skolebevis for lærlinger elektronisk:

Bestill skolebevis

Se alle de ulike måtene du kan få fag- eller svennebrev på:

https://veientilfagbrev.no/